About me

‘Pas in 2006 reisde ik voor de allereerste keer naar Rusland. Het stond weliswaar al langere tijd op mijn ‘bucket list’, maar om de een of andere reden liet ik het land steeds links liggen. Tegenwoordig, ben ik echt heel erg blij dat ik toen de stoute schoenen heb aangetrokken en naar Moskou ben gegaan. Want Rusland is fantastisch! Er is geen ander woord om haar te beschrijven. Sindsdien heb ik het dan ook wel goedgemaakt met Rusland, want ik bezoek haar minimaal drie keer per jaar.

Maar het Oosten is meer dan Rusland. Veel meer. Armenië, Georgië, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kazachstan en Kirgizië, allemaal voormalige Sovjetrepublieken die gemeen hebben dat ze niet of nauwelijks op de toeristenkaart staan. Ook daar is zoveel te beleven. Eeuwenoude steden als Tbilisi en Yerevan, het Aralmeer, fantastisch eten en heerlijke wijnen, de zijderoute, op Dubai gelijkende steden als Astana en Bakoe. de Pamir Highway of Nagorno-Karabakh. Ik neem je graag mee naar daar zodat ook jij een idee krijgt van die onontdekte wereld.

Dan is daar India. Ooit, in 1993, reisde ik voor de allereerste keer naar daar. Toen kon ik niet bevroeden dat, zo’n 25 jaar later, mijn hart nog steeds sneller klopt van dit land. In al die jaren heb ik talloze keren gehoord dat mijn ogen beginnen te glinsteren als ik de kans krijg over India te praten.

Van die eerste keer kan ik me nog herinneren hoe gefascineerd en geïntrigeerd ik was hier rond te lopen. Het was als een film waarin ik de hoofdrol speelde. Op elke hoek ontdekte ik iets nieuws, iets anders. Al mijn zintuigen inhaleerden deze nieuwe wereld. En ze moesten hard werken om alle indrukken te kunnen verwerken. Zoveel mensen, kleuren, geuren, actie… Ik wist meteen, hier kom ik terug. En zo geschiedde. Soms voor een week, gewoon om rond te lopen in Mumbai. Soms reisde ik maandenlang rond van noord naar zuid en van oost naar west. Ook was ik een heel jaar in India. Maar wat ik ook deed en waar ik ook was. Het was altijd Incredible! In al die jaren heb ik het hele land gezien. Ik weet dan ook uitstekend de weg en ken plaatsen die weinig anderen kennen.’

Nog steeds vind ik niets spannender dan op zoek te gaan naar onontdekte plaatsen in deze landen en gebieden. En die zijn talrijk. Logisch, want de massa laat ze voorlopig nog links liggen. Daarom ga ik terug, bij voortduring. Iedere keer ontdek ik weer iets nieuws, iets moois of bijzonders dat mij doet blijven uitzien naar weer een volgende keer. 

Om het Oosten te delen, ben ik begonnen met dit blog. Maar ik doe meer om het Oosten te promoten. Via mijn reisbureau Eastward Travels bied ik reizen aan naar India, Rusland, de Kaukasus en Centraal-Azië. Wil je meer weten? Kijk dan vooral eens op mijn website www.eastwardtravels.com.

 

 

Comments
  1. Nick kennis says:

    Leuke Blog ! Ik beheer http://rusland.startpagina.nl/ (pagerank 3)en kan daar in ruil voor een retourlinkje een link naar jouw blog plaatsen,

    Interesse ?

    m.vr.gr,

    Nick

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s